12 Haziran 2016 Pazar

ANA RAHMİNİN OLAĞANÜSTÜ MUCİZESİ (2/2)

Şimdi yeniden bu açıdan bakarsak kadınlığa, kadın rahmine; utanılacak bir yer olmadığını anlayabiliriz.

Öyle değil mi?

Genlerimizde taşıdığımız mirasın kıymeti kelimelerle ifade edilemeyecek kadar muazzam.

Başlangıcı geçmişin derinliklerine kadar uzanan rengarenk bir yelpazenin renkleriyiz her birimiz.

Hepimizin frekanslarında annemizin ve anneannemizin titreşimleri var. Böylesi bir miras ve zenginlik, dışlanmayı değil sadece onurlandırmayı hak ediyor bence.

Tek kelime ile MUHTEŞEM bir serüven yaşadığımız her detay.

Yumurta hücresi spermle buluşup; yeni bir hayatın ilk temeli atıldığında; 40 hafta sürecek yolculuğumuz da başlamış oluyor.

5. haftada minicik bir elma çekirdeği kadar bile değilken; yedinci haftada küçük bir üzüm tanesi kadarız. Kan damarlarından, kalbe kadar pek çok organımız şekilleniyor yavaşça.

8.haftada hala küçüğüz. Topu topu bir çilek kadarız en fazla. Ama o da nesi? Tüm iç organlar belirginleşmeye başlamış bile.

12. ve 16. Haftalardayız ve hepsi çalışıyor, yaşasın.

16. İle 20. Haftaya başlayınca; cinsel organlar beliriyor ve şeklini alıp yapısını tamamlıyor.

Gerisi mi?

Aynı muhteşemlikte devam ediyor. Ta ki annemizin o sıcacık güvenli ortamından ayrılıncaya değin. Aramızdaki görünmez güçlü sevgi bağı ise sonsuza kadar yaşıyor.
46 tane kromozomumuz var. Ve sadece 2 tanesi cinsiyeti belirliyor. Kadınlardan hep X kromozomu geliyor. Erkeklerden ise ya X ya da Y. İşte buna göre XX kadın; XY erkek genlerini taşıyarak bedendeki yerlerini alıyor.

Laf aramızda; çocuğun cinsiyeti erkeklerden gelen spermin türüne bağlı. Hani sadece kız doğurdu diye; kuma alan, küçümseyen, aşağılayan erkekler var ya; aslında seçim tamamen onlarla ilgili.

Ne kadar vahim bir ironi değil mi?

Ana rahmindeki bu olağanüstü yolculuk hep SEVGİ ile beslensin. Sevgi tohumlarını çoğaltarak, bir sonraki nesillere aktarmak ise bizim en büyük MUCİZEMİZ olsun.

Sevgiyle kalın.
Belgin ERYAVUZ

10.05.2016

Not: Bu mucize tadındaki güzelliklerden haberdar olmamı sağlayan; kalbini ve yazılarını sevgiyle takip ettiğim Sevgili Gülenay Pema'ya sonsuz teşekkürlerimle...

Kaynaklar: http://www.worldeventer.com; https://gulenaypema.com; http://www.radiagelisim.com; http://www.jinekolojivegebelik.com; http://www.leyleklergetirdi.com; http://www.anneleronline.com.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...