8 Aralık 2015 Salı

GÖRÜNMEZ GÜÇLERİMİZ (2/2)

İçimizde uyuyan devin sınırsız güçleri var. Eğer bunun farkına varırsak, başarılı olmamamız için herhangi bir sebep de kalmayacak.

Bunun kolay yolunu bir formülle açıklıyor Anthony Robbins.

İlk adım, gerçekten ne istediğimize karar vermek. Ardında da; düşüncemizi eyleme geçirmek. Sonuçları incelerken farkındalığımızı çalıştırmak. Son noktaya ulaşana değin sabırla gerekli değişimleri yapabilmek.

Hepsi bu kadar.

Konunun uzmanları; kişisel gelişim prensiplerinden biri olan bu formülün çok kıymetli olduğunu; NLP eğitimlerinde sıkça anlatılıp başvurulduğunu belirtiyor.  

Ben naçizane tüm bunlara sevgiyi, saygıyı, tevazuyu ve cömertliği de eklemek isterim. Çünkü bu şahane meziyetlerle donandıktan sonra elde edeceğimiz başarı çok daha anlamlı geliyor bana.

Bilinçli ya da bilinçsiz; tam şu ANda; neye odaklanacağımıza karar verdik diyelim. İşte o ANda duygumuz var olmaya başlıyor. Ve eğer ZİNDE bir duygumuz varsa her şeyi yapabiliriz artık.

O halde ilk etken RUH HALİMİZ. Ne kadar enerjik ve pozitifsek o denli doğru yoldayız demek. Olumluyken etrafımızda yaşanan olaylara ve insanlara yaklaşımımız çok daha farklı ve esnek oluyor. Öyle değil mi? Ve işte o zaman verdiğimiz kararlara güvenebiliriz.  

Hayatı, yaşananları, birbirimizi anlamaya çalışıyoruz. Bu arada ihtiyaçlarımızı karşılamanın ve memnuniyet çizgimizi artırmanın peşindeyiz.

Ancak her birimizin hedefleri birbirinden farklı. Tıpkı en çok değer verdiğimiz şeyler gibi. Benim değer verdiğim bir şey, sizler için değersiz olabilir. Tam tersine sizin değer verdiğiniz bir şey, benim için ancak üçüncü ya da dördüncü sırada yer alabilir. Bu çok doğal elbette.

Ancak bütünde birbirimizi anlamamız ve birbirimize değer vermemiz çok önemli. Bu nedenle de ihtiyaçlarımızı karşılarken; bir yandan da kendimizi geliştirelim. Yol haritamızı zarafetle süsleyip, sevgiyle zenginleştirelim. Ve var olan zamanı, elimizin altından kayıp giden o kıymetli hazineyi, en kapsamlı şekliyle kullanalım. Tüm bunları da duygularımızın üstesinden gelerek yapalım. En enerjik, pozitif ruh halimizle. Yüzümüze yerleşen tebessümlerimizle.

Bu arada paylaşmanın keyfine varmayı unutmayalım. Bir şey istenmeden vermek öyle güzel ki. Ne olur tadına varmaya çalışalım.

Duygular, ihtiyaçlar ve inançlar. Bunlara hakim oldukça daha çok verebiliriz. Ve böylece tamamlanırız diye düşünüyorum.

Hayattan ne istediğini bilmek, hızlı karar alıp eyleme dökmek önemli. ‘’O mu olsun, buna mı karar vereyim?’’ derken pek çok şey kaçıyor çünkü. Başta da zamanımız. Üstelik her şeyde illa başarılı olmak da şart değil ki. Hayat böyle. Başarısızlıklar da olacak. Mühim olan onları algılama şeklimiz. Onlardan ders alma yöntemimiz.

Kendimizden emin olmak, kendimize güvenmek ilk adım. Başkalarının ne dediği değil, kendi iç sesimiz önemli olan. Çünkü gücümüzü oradan alıyoruz. Bir de pozitif düşüyorsak; problemlerimizin içinden çıkmanın bir yolunu mutlaka buluruz.  

Peki bu zor ortamda, yaşanan sıkıntılar arasında nasıl olumlu olacağız?

Duygularımızın FARKINDA olarak. Gerekirse kendi kendimizi şartlandıracağız. Deneyeceğiz her gün. Pes etmeden, tekrarlardan bıkmadan. Sevgiyle vereceğimiz her karşılık, olumsuzluğu sönümlüyor şükürler olsun ki.

Kızan mı var, tebessüm edelim. Sesini yükselten mi var, biz sakinliğimizi koruyalım. Olumsuz her harekete olumlu karşılık vermek kolay değil; ama çok eğlenceli. İnanın bana. Karşınızdakini şaşırtıyorsunuz. Ve o kabaran öfkeyi silip yok ediyorsunuz.

Böylece duygularımızı yaratan hareketlerimizi kontrol altında tutuyoruz. Bunu sevgiyle ve keyifle yapıyoruz. Oyun oynar gibi. Başardıkça daha çok denemek istiyor insan. Ne bileyim en azından ben böyleyim.

Sözlerin büyülü olduğunu ve kullandığımız her kelimenin geri dönüp bizi bulacağını da artık biliyoruz. O halde sevgiyle konuşmak, tebessümle karşılamak ve birbirimizi anlamak en güzeli değil mi? Ben içimdeki devi çok seviyorum ve ona sevgimle bakıyorum. Ya sizler?

Sevgiyle kalın.
Belgin ERYAVUZ

22.10.2015

Kaynaklar: Antony Robbins – Awaken the Giant Within (İçindeki Devi Uyandır);  http://www.ted.com/talks/tony_robbins_asks_why_we_do_what_we_do?language=tr; http://www.gencgelisim.com.



1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...