30 Aralık 2013 Pazartesi

SEVGİNİN SICAKLIĞINDA 2014 YOLUNDA

Yepyeni bir yıl 2014. Kucaklamamıza çok az bir zaman kaldı. Sımsıcak sevgisiyle geliyor. İçindeki bin bir rengi ve mucizesi de cabası. O güzel tınıları duymanın; gökkuşağı misali renklerinin içinde kaybolup özgürce hayale dalmanın; içimizdeki kıpır kıpır çocuğu gülümsetmenin tam zamanı.

Takvimlerden sayfalar mı azalmış? Kimin umurunda.

Yaş hanemize bir çentik daha mı atılmış? Hepsi tecrübe hanemizin en güzel nişanları değil mi?

Hayat gerektiğinde sil baştan yaparak yaşamaksa o kadar da cesuruz aslında.

Hiç bir şey için geç değil hayatta. Yeter ki karar verdiğimiz anda harekete geçelim ve hayatımızı bir ressamın fırça darbeleri gibi özenle süsleyelim. Kendimize hak ettiğimiz değeri verelim.

Her yeni yıl yepyeni başlangıçları da içinde taşır. Görebilmek içinse yaşam enerjimizin yüzümüzdeki tebessüm kadar çoşkulu olması gerek. İşte bu nedenle bırakalım sırtımızda taşıdığımız tüm fazlalıkları. Kalbimizi acıtan tüm gönül yaralarını. Dünü dünde bırakmanın tadıyla yeni bir günü nasıl kucaklıyorsak; aynını yapalım bu yeni yıl için de. Olmaz mı?

Geçen senelerden kopup gelen, unutamadığımız için ağırlığını her daim hissettiğimiz hayal kırıklıkları, üzüntüler, yanlış anlaşılmalar, öfkeler, kızgınlıklar, nefret ve kin dolu duygular… Öyle kalabalıklar ki aslında farkında değiliz belki de. Ama inanın onları sahiplendiğimiz sürece kalbimizde bize, sevgimize, sevdiklerimize ve hayallerimize yer kalmaz.

İşte vakit tam da şimdinin vakti. Bir seneyi daha uğurlarken silkinme vakti. Kendimize sevgiyle bakıp, geçmişte yaşadığımız her ne varsa onlarla yüzleşme vakti. Yeniden kalbimizin acıyacak olmasına aldırmadan, içimize dönüp yaptıklarımızı ve yaşadıklarımızı cesaretle sorgulama vakti. Sonrasında ise önce kendimizi sonra çevremizdeki herkesi, her şeyi affetme vakti. Kolay olmayacak biliyorum, ama denediğinizde ve sırtınızdaki tonlarca ağırlıktan parça parça kurtulduğunuzda kendinizi bambaşka hissedeceksiniz, inanın bana.

Eğer tebessümlerle ve sevgi dolu gözlerle karşılarsak bu yeni yılı  her şey bambaşka olacak. Eğer mucizeler getireceğine ve tüm dileklerimizin gerçek olacağına kalben inanırsak; her yeni günümüz bir diğerinden kaliteli geçecek. Unutamayacağımız pek çok güzel anı hatıralarımıza eşlik edecek. Denemekten ne kaybederiz ki? Sorarım size.

Paylaşıldıkça  artan ve bir bumerang misali sahibine tekrar geri dönen üç naif duygu var benim çok sevdiğim.

SEVGİ, AŞK ve TEBESSÜM

Aşkın ışıltısında, sevginin sıcaklığında ve tebessümlerin güzelliğinde gelsin bu yeni yıl tüm dünyaya, güzeller güzeli ülkemize ve bizlere. Umutlarımızın çiçeklendiğini görmenin keyfinde kucaklayalım birbirimizi, sıcacık kalp dokunuşlarımızla, içimizi ısıtan sözcüklerle. Huzur katre katre içimizi sararken, gelecek yeni günleri kocaman tebessümlerle karşılayalım. Hep karşımızdakinden beklemeden, ilk adımı atıp ilk tebessümü biz gönderelim hiç tanımadıklarımıza. Yerini öyle güzel bulacaklar ki hiç şüpheniz olmasın. Ve siz bunu hissettiğinizde tebessümünüz yüzünüzün ayrılmaz bir parçası olacak.

Daha anlayış dolu olmanın, empati yaparken karşımızdakileri saygıyla dinleyebilmenin, gönül gözümüzle baktığımız herkesi ayırım yapmadan sevmenin yılı bu yıl. İçimizdeki güzellikleri çoğaltacak, saygının gölgesinde yaşam kalitemizi daha üst noktalara taşıyacak bir yıl. Ben heyecanla ve merakla bekliyorum yaşayacaklarımızı. Hep iyi şeyler olmasına, hep güzelliklerde bir araya gelmemize olan inancımla. Her birinizin yüreğine kocaman tebessümler gönderiyorum tüm güzel dileklerimle beraber.

Sizler de bana katılın istiyorum. Paylaştıkça çoğalan, BİRken BİN olan tebessümlerle çok daha güzel bakalım birbirimize. Yeni yılın çoşkusu kalplerimizde, hayallerimiz kucağımızda kocaman bir adım atalım 2014’ ü karşılarken.

Elele yürek yüreğe verdiğimiz, BİRden BÜTÜNE ulaşıp çoğaldığımız, tüm zorlukların su gibi akışta olduğu bir sene olsun hepimiz için.

Sımsıcak sevgisi ise gelen 2014… HOŞGELDİN SEFALAR GETİRDİN…

Sevgiyle kalın.
Belgin ERYAVUZ

01.12.2013




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...