22 Haziran 2013 Cumartesi

KOŞULSUZ SEVGİNİN zor ama zevkli YOLLARI ( 2/2 )

Bence de koşulsuz sevgi gelişmiş insan olmanın en önemli ve güzel kaynağı.

Birini koşulsuz olarak gerçek anlamda sevdiğimiz zaman, onun kendinden emin ve güven içinde olmasına yardımcı oluruz. Bu ise koşulsuz sevilen kişinin kendi değerlerini, özünü bulmasını sağlar. Ve kendini bir bütün olarak, olduğu gibi kabul etmesine yol açar. Böylece yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalışan mutlu bir insan haline gelir. Kendi düşünceleri, prensipleri doğrultusunda yaşamın içinde sağlam bir yer edinir. Kısacası bir kişiyi koşulsuz sevmek onun önündeki engelleri kaldırıp, hayatı sevmesine ve sımsıkı  bağlanmasına en güzel katkıyı sağlar.

Tam tersine koşullu sevgi son derece sağlıksız. Ortadaki koşullar bir şekilde yok olduğunda sevgi de yok oluyor çünkü. Bu durum ünlü Japon yazarın ‘eğer’ ve ‘çünkü’ sevgileriyle neredeyse aynısı.

Gerçek ve koşulsuz sevgide dışarıya kendini kanıtlama yok. Ve her daim sımsıcak. 
Hiçbir zaman endişe ya da kaygı hissedilmiyor bu sevgide. Koşulsuz kabul edildiği için sıkmıyor, bunaltmıyor, prangalara vurmuyor; tam tersine özgür bırakıyor. Bu güzel sevgiyi öğrenenler sadece belli kişileri değil, hayatla beraber tüm canlıları seviyor. Çünkü etrafına AŞKla bakmayı, gönül gözünü açmayı öğreniyor. Kısacası hayatın içinde  VAR OLUYOR. Hayatın içinde VAR OLMAK ve bunu hissetmek ise YAŞAMAK demek hem de derinden ve hakkını vererek.

Bu sıcacık sevgi, bir yürekten bir yüreğe sessizce ama derinden ilerler. Sizden çıkıp sevginizi paylaştıklarınıza doğru akarken azalmaz yoğunluğu. Siz verdikçe, karşılık beklemeden paylaştıkça; size katlanarak geri dönmesi ise sizi büyüten yegane güzelliktir.

Ama sevgimizi özgürce hiç çekinmeden dağıtabilmek için işe önce kendimizi, ruhumuzu, bedenimizi sevmekle başlamamız gerekli diyor uzmanlar. Öyle haklılar ki… Biz kendimizi sevmezsek, bu güzel duygunun varlığından haberdar olup nasıl dağıtabiliriz ki? Benliğimizi, sahip olduğumuz tüm değerlerimizle kabullenip sevecenlikle yaklaşmamız çok önemli. Bunu başardığımızda ancak, sevgimizi etrafımızdakilerle paylaşabilir ve gönül gözümüzü açabiliriz. Ve ancak o zaman gerçekten mutlu olduğumuzu hissederiz. İşte o noktayı yakalayanlar için sevgiyi paylaşmak artık vazgeçilmez olur. 

Verdikçe verirsiniz, verdikçe alırsınız, o naif akışa kendinizi kaptırırsınız; ama yine de doyamazsınız. Hayattan aldığınız haz artarken kendinizi daha güçlü, daha cesur hissedersiniz. Karşılaştığınız zorluklar sizi yıldıramaz kolay kolay. Hayata hakkını vermenin, her yeni günü her şeye inat kocaman tebessümlerle karşılamanın en güvenli yoludur bu. İçinizi öyle güzel bir enerjiyle doldurur ve bu enerji etrafınızdakilere öyle güzel yansır ki; belki de vazgeçilmez oluşu bu sebeptendir.

Doyamayacağımız gerçek ve koşulsuz sevgilerde buluşalım her daim… Hayatın en güzel renklerini daha güzel, daha anlamlı ve baktıkça bir daha bakılası hale getirebilmek için. Hayatı paylaştığımız, bütünün parçası olduğumuzu hissettiğimiz ölçüde içimizin mutlulukla dolmaması için hiçbir sebep yok. Bunun için tek şart ise KOŞULSUZ SEVGİyi kullanabilmek.

Sevgiyle kalın.
Belgin ERYAVUZ

25.04.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...