3 Eylül 2010 Cuma

YAŞAMAK ZOR ZANAAT



Bazen biz insanoğullarının bir şekilde sınandığını, güçlerinin, sabırlarının, olaylar karşısındaki dayanma derecelerinin ölçüldüğünü düşünüyorum. Öyle beklenmedik anlarda peş peşe öylesine olaylara gebe ki nefes aldığımız şu minicik dünya. Bir anda evet bir anda her şey altüst olabiliyor hayatımızda.

Beklenmedik bir anda bir darbe alıyoruz ve daha onun etkilerini atlatamadan , daha doğrusu ne olduğunu anlayamadan bir ikincisi, derken peşinden üçüncüsü…Sanki yolunda giden zincirin bir halkasının kopuvermesi ile diğerleri de onu izliyor. Ve bizler daha birincisinin şokunu atlatamadan diğerleri ile yüzleşmek zorunda kalıyoruz.

Nedenler, niçinler giderek büyürken içimizde, cevapları bir o kadar küçülüyor galiba. Kim bilir belki de bulacağımız cevapların hiçbir anlamı kalmıyor elimizden kayıp gidenleri izlerken ve hiçbir şey yapamazken.

İnsan nasıl da çaresiz hissediyor kendisini, nasıl da kapana sıkışmış gibi hareketsiz kalıyor tüm duyuları. Ne konuşulanları doğru dürüst algılıyor beynimiz, ne yanımızda olup da bize destek vermek isteyenleri görüyor gözlerimiz. İçimizden hiçbir şey evet hiçbir şey yapmak gelmiyor. Geceleri yastığa başımızı koyduğumuzda uyumak ve unutmak istiyoruz içimizi acıtan her ne varsa. Öyle ki sabah uyandığımızda her şey yine eskisi gibi olsun, hiçbir şey değişmemiş olsun istiyoruz hayatımızda.

Ama nafile… o sıkıntılar, o üzüntüler, o gözyaşları hepsi bizim için. Yaşamamız , nefes alırken hayatın zorluklarını bir kez daha fark etmemiz; elimizdekilerin kıymetini bilmemiz, birde aslında ne kadar güçlü olduğumuzun farkına varmak için belki de. Çünkü o en zor anlara kadar asla dayanamam dediğimiz olaylarla birebir yüzleştiğimizde o hiç bilmediğimiz iç gücümüz bizi ayakta tutuyor.

Evet hayat böyle bir şey işte. Biz daha hayatın tatlarını alabilmenin yollarını ararken; acılar, sıkıntılar, üzüntüler boy veriyor çiçekli tarlalarda. “Geçecek elbet, hepsi geçecek” diyerek kendimizi avuttuğumuz o masum cümleler içimizin isyanını bastırır mı bilinmez ama sabırlı olmanın, sabırla beklemenin ve her şeye rağmen pozitif düşünmeye çalışmanın tüm sıkıntıları atlatmadaki önemi çok büyük.

Güzel düşüncelerin güzellikler getirdiği, sıkıntı ve endişeleri yok edip bizleri yeniden gülümsettiği günlerin bolca olması dileğimle…

Sevgiyle kalın.

Belgin ERYAVUZ
18.03.2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...