15 Ekim 2009 Perşembe

Hayatımızdaki Özeller


Özel… Sadece dört harften oluşuyor ama tek başına taşıdığı anlam ne denli büyüktür aslında. Özel bir yaşam, özel eşyalar, özel bir mekan, özel bir müzik, özel aşklar, özel ilişkiler, özel insanlar ve özel dostluklar…

Hiç düşündünüz mü hayatınızdaki özelleri? Doğduğumuz andan itibaren bir çok özele sahip oluruz isteyerek yada istemeden, kendiliğinden. Özel bir oyuncak, özel bir aile, özel ilgi ve sevgi. Büyüdükçe özellerimiz artar, ama değerleri, hatta sınırları ve bizim özellerimize bakış açılarımız, onları sahiplenme şekillerimiz değişir. Artık kendimize ait özel bir kişiliğimiz vardır. Özel okullar, özel arabalar, özel telefonlar, size verilmek üzere özenle ve heyecanla seçilmiş özel bir hediye, hatta özel mesajlar… Ne kadar da çoktur özellerimiz. Evliysek eşimiz özeldir, aşıksak sevgilimiz özeldir; çocuklarımız varsa onlar özeldir ayrı ayrı. Eğer onlardan birisi engelliyse, işte o yavrumuzun kalbimizdeki yeri her şeyden, herkesten özeldir. Dostlarımız, arkadaşlarımız, arayıp soranlarımız vardır çevremizde sayısız. Ama içlerinden bazıları gerçekten özeldir. Özel dostlarımız ruhumuzun aynası kadar bize yakın olan kişilerdir, ömür boyu kaybetmek istemediğimiz.

Özel dokunuşlar, özel sıcacık sarılmalar, özel bakışlar, özel anlar, özel günler… Bize ait, belki de yabancılara hiçbir şey ifade etmeyen ancak bizim için değeri tartışmasız en büyük olan bu nüanslar; bizim dünyamızı, duygularımızı, özelliklerimizi yansıtır bir anlamda.Çünkü hepimiz algıladığımız her şeye kendi kişiliğimizden farklı anlamlar yükleriz. İşte hem bizi hem de bize “özel” olanları farklılaştıran da algıladıklarımıza yüklediğimiz bu naif anlamlardır. Bir çok faktör birbiri ile etkileşerek bu sonucu oluşturur. İnsanın kendine has özel yapısı da bunu destekler. Sonuçta sadece bize has duygularla özel sıfatı alan ve hayatımıza giren vazgeçemediğimiz "özel"lerimiz ortaya çıkar.

Sözgelimi öyle renkler vardır ki, bazılarımız o rengi yaşantımızın her anında görmek isteriz, çünkü o renkler bizim duygularımızla katmerleşip özel sıfatını almış, kimseler bilmeden vazgeçilmezimiz olmuş, yüreğimizin en nadide yerine saklanmıştır, bize bile fark ettirmeden. Oysaki aynı renk diğer bir başkası için hiçbir şey ifade etmeyecek, sadece sıradan bir renk olarak algılanacaktır.

Gelin şimdide bize özel mekanlara gidelim sessizce düşlerimizde. Hayatımızın en zorlu anlarında kaçıp saklanmayı tercih ettiğimiz, yalnızlığımızla beraber olduğumuz gizli bir sahil kenarındaki ucu kırık bank, sevdiğimizle paylaştığımız salaş bir balıkçı lokantası, sırtımızı dayadığımız o mavi çam ağacının serin gölgesi, sıkıntılarımızı unutmak adına sürekli gittimiz ve sevdiğimizin ellerini film boyunca hiç bırakamadığımız o küçücük sinema, en tatlı rüyaları gördüğümüz sıcacık yatağımız ve mis kokulu yastığımız, .... ruhumuzu sarıp sarmalayan; her türlü duygumuza katık ettiğimiz sıcacık sevgi dolu bize has özel mekanlar ve özel eşyalar...
Özel dostlarımızı düşünelim bir de. Tanıştığımıza her an, her dakika şükür ettiğimiz, kaybetmekten delice korktuğumuz, sesini, varlığını her an özleyerek andığımız o özel insanlar... Onları sevmek, kalbinizin onlar için çarptığını hissederken, onların da sizi gerçekten hiçbir karşılık beklemeden sevdiklerini bilmek…Size yaşadığınız her anı özel yapacaktır kuşkusuz.

Hayatınızdaki özel insanlarla karşılaştığınız o muhteşem günün, sizin içinde en özel gün olması dileği ile…
Sevgiyle kalın,

Belgin ERYAVUZ

18/12/2003

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...